Rasathane Gezilerimiz Başlıyor.

Okullar için 2022 yılı Rasathane Gezi Randevuları dolmuştur.

Gezilerimizde maske kullanılması ve mesafeye dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Çarşamba günleri 10:00 ve 13:30, Perşembe günleri 10:00 saatleri olmak üzere randevu sistemi ile ziyaretçi grupları kabul etmektedir. Gezi başvuruları formların AHLAB' a geliş sırasına göre değerlendirilmektedir.

Pedagojik veriler çerçevesinde verilen temel afet bilinci eğitimi İlköğretim 4. sınıf ve üstü sınıflara yöneliktir. 1, 2, 3. sınıflar kabul edilmemektedir.

Bir eğitim ve öğretim yılında her okul için sadece bir sefer gezi randevusu verilir.

Toplam kişi sayısı (öğrenci, rehber öğretmen) 25 kişi ile sınırlıdır. (Pandemi kısıtlamaları sebebi ile 25 kişi üzerindeki sımıflar kampüse kabul edilemeyecektir.)

Gezi kapsamında aşağıdaki birimler ziyaret edilir.

· Afete Hazırlık Laboratuvarı (20 dk. Deprempark gezisi)

·  Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (20 dk. Deprem ve Tsunami Kayıt Merkezi hakkında genel bilgilendirme)

·  Astronomi Laboratuvarı (20 dk. genel astronomi bilgisi, Güneş rasatları)

·  Meteoroloji Laboratuvarı (20 dk. genel meteoroloji bilgisi, meteorolojik aletlerin tanıtımı, hava tahminleri)

·  Rasathanenin diğer bölümleri gezilmez.

·  Gezi süresi bölümler arası ulaşım dahil yaklaşık 120 dk’dır.

·   Gezi ücretsizdir.