SEMİNER | Prof.Dr. Elif Sertel (01.03.2019)

Seminer Duyurusu

Konuşmacı : Prof.Dr. Elif Sertel (İstanbul Teknik Üniversitesi-UHUZAM)

Konu : "Yer Gözlem Uydu Teknolojilerinde Güncel Konular"

Yer : B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü / Yönetim Binası Toplantı Salonu

Tarih ve Saat : 01 Mart 2019 Cuma, 11:00


Prof. Dr. Elif SERTEL, 2002 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdi. 2006 senesinde Fulbright Komisyonu’nun Doktora bursuna layık görülerek bu burs kapsamında ABD, Rutgers Üniversitesi’ nde doktora tezine yönelik araştırmalar yapmıştır. Doktora tez çalışmasında, küresel açıdan önemli bir çevresel problem olan iklim değişimini konusunda çalışmış olup iklim-arazi yüzeyi etkileşimleri hususunda uluslararası düzeyde önemli bir çalışma gerçekleştirmiş ve doktora tez sonuçlarını alanında önemli olan dergilerde yayımlamıştır. 2008 yılında, İTÜ-Fen Bilimleri Enstitüsü’ nden Doktor unvanı almıştır.

Doktora eğitimi sırasında TÜBİTAK Yurtiçi Doktora bursu ile desteklenmiştir. Rutgers Üniversitesi’ nde, NSF projesi desteği ile Doktora-sonrası Araştırmacı olarak bulunmuştur. 2010 yılında Üniversitelerarası Kurul’dan doçentlik unvanını almıştır. 2016 yılında, Geomatik Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. TÜBA’nın 2017 yılı ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) almaya hak kazanmıştır.

Prof. Dr. Elif SERTEL, 2002 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatına, 2009 yılından bugüne farklı unvanlarda Öğretim Üyesi olarak ve İTÜ-Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezinde yönetici olarak görev yapmaktadır.