SEMİNER | Doç.Dr. H. Serdar Küyük (26.05.2016)

Seminer Duyurusu

Konuşmacı : Doç.Dr. H. Serdar Küyük

Konu :  Turkey’s recent effort on EEWS; How can we decrease false alarm?

Yer : B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü / Yönetim Binası Toplantı Salonu

Tarih : 26.05.2016 Perşembe | Saat : 14:00

Kısa Özgeçmiş

Doçent Dr. H. Serdar Küyük, Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden 2002 yılında mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapı alanında inşaat yüksek mühendisi unvanını almıştır. Doktora eğitimi için Japonya Eğitim Bakanlığı bursuyla Tohoku Üniversitesi, Afet Kontrol Araştırma Merkezi’ne gitmiş, 2008 yılında doktorasını tamamlamıştır. Doktora sonrası araştırmacı olarak, Tokyo Üniversitesi, Deprem Araştırma Enstitüsü’nde 1 yıl ve Amerika Birleşik Devletleri, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Sismoloji Laboratuvarı’nda iki yıl çalışmıştır. Türkiye’ye geri döndükten sonra 2014-2016 yılları arasında Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde araştırmacı olarak çalışmıştır. Ulusal ve uluslararası 17 projede görev almış, 100’ün üzerinde yayınlanmış makale ve konferans tebliği vardır. Şuan Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde, yapı ve deprem mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans dersleri vermektedir. Başlıca uzmanlık alanları, deprem mühendisliği, deprem erken uyarı sistemleri ve bunların mühendislik uygulamalarıdır.