Açık Ders : "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" (5 Temmuz 2018)

Açık Ders : "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği"

Bu sunumda son yüzyılın en önemli çevre sorunlarından küresel ısınmanın mekanizmalarını, nedenlerini yalın ve basit bir şekilde ele alırken, sonuçlarının iklim üzerinde nelere sebebiyet verdiğini de değerlendireceğiz.

1868 yılında Rasathane-i Amire adıyla ilk çalışmalarına meteorolojik gözlem ve ölçümlerle başlayan Kandilli Rasathanesi'nin 100 yılı aşan verileri bu konu hakkında bizlere neler söylüyor?

Adil Tek

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu. Aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı’nda mühendis olarak çalışmaya başladı. Bir çok TUBİTAK ve BAP projesinde araştırmacı olarak görev aldı. Meteorolojik verilerin analizi, atmosfer modelleri, rüzgar enerji santralleri fizibilitesi, hava kirliliği, küresel ısınma ve iklim değişikliği ilgilendiği ve çalıştığı konulardır.